Ny Konsoliderings- & Rapporteringsløsning på Rekordtid

Stark Group's Successhistorie
Løsning Integration & Consolidation

+1,150 filialer og distributionscentre
+20,000 ansatte
Europa

Om STARK group

STARK Group er en førende business-to-business distributør af tunge byggematerialer til byggeindustrien i Europa, med +20.000 ansatte og mere end 1.150 filialer og distributionscentre spredt over Storbritannien, Tyskland, Østrig, Danmark, Grønland, Sverige, Finland og Norge.

STARK Group udvikler løbende sin forretning ved at finde nye og bedre måder at betjene sine kunder på, styrke sin markedsposition og udforske synergier. Alt dette stiller store krav til en effektiv og fleksibel konsoliderings- og rapporteringsløsning.

Stark GROUP

Udfordringen

Stark Group står i en helt unik situation. Vi starter i september måned 2018, hvor Stark Group er gået fra at være et indrapporterende selskab til at være et moderselskab, i forbindelse med ejerskifte i foråret 2018. Stark Group har indtil nu rapporteret via HFM, men dette system som er ejet og understøttet af den tidligere ejer, skal som led i overdragelsen ophøre fra november 2018.

Missionen er tydelig, på bare 2 måneder skal der opbygges en helt ny rapporterings- og konsolideringsløsning fra bunden.

Udover et tidspres skal løsningen også understøtte Stark Groups fremtidige behov, i kraft af at de er blevet en selvstændig koncern.

På meget kort tid, mindre end 2 måneder, skulle vi implementere et nyt konsolideringssystem, og sætte det i gang, helt fra bunden af.

Vinderteamet Samles

Stark Group får i august 2018 ny CFO Sisse Fjelsted Rasmussen, og med sig tager hun Martin Enevold Jensen, som kommer med ombord i september. De to finansfolk kender hinanden igennem mange år, og sammen med Stark teamet var det en sikker kombination. Den sidste teamplayer melder sig på banen i oktober.

Det var en betingelse at vi skulle bruge Wiesberg, til at gå ind i opgaven.

Wiesberg er blevet udvalgt til at implementere og integrere løsningen Integration & Consolidation by Wiesberg.

En løsning bl.a. baseret på IBM Cognos Controller software. Et valg baseret på både Sisses og Martins gode erfaringer med softwaren, løsningen og konsulenthuset.

En forudsætning for at vi kunne nå i mål med at få et helt nyt finanssystem op at køre, var dels at vi brugte Cognos, og dels at vi brugte Wiesberg. (…) I en presset situation er det vigtigt at have nogen med på holdet, som man ved, man kan med. Henrik Karslgaard er pragmatisk, tilgængelig og så går det altid bare enormt hurtigt. Parametre som var afgørende for vores valg af leverandør.” Martin Enevold Jensen, Head of Group Reporting and Controlling, Stark Group.

Transformationen

Stark Group har jo forskudt regnskabsår, så vi stod midt i en årsafslutning og budget-færdiggøring, med to måneders faktiske tal allerede rapporteret i den gamle HFM løsning.” Martin Enevold Jensen, Head of Group Reporting and Controlling, Stark Group.

Fra 1. november lukkes det gamle HFM system. En hård deadline der ikke giver plads til en plan b. Situation er frem for alt præget af failure is not an option.

I den meget travle periode med årsafslutning og systemskifte, viser teamet og Wiesberg stor dedikation og fleksibilitet i forhold til arbejde på implementering, integrering og adoptering af Stark Group’s nye løsning Integration & Consolidation.

Fra 1. september og frem til 30. oktober har vi installeret Integration & Consolidation by Wiesberg, lagt 3 års historiske tal og et helt nyt budget ind, trænet vores brugere og rullet løsningen ud!

Over Målstregen

Vi kom stærkt i mål. Oktobers tal blev rapporteret i Wiesbergs løsning i start november! Vi mødte deadline med en effektiv rapporteringsprocess, en komplet rapporteringspakke inkl. bl.a. månedsvis opdatering af forecasts.

Det var et slam dunk! (...) Vores rapportering virkede fra dag ÉT!

Alt vores ledelsesrapportering og alt vores øvrige managementrapportering kørte fejlfrit over vores nye løsning allerede fra første dag! Det tror jeg ikke der er ret mange, der kan sige, efter et implementeringsforløb på bare 2 måneder.Martin Enevold Jensen, Head of Group Reporting and Controlling, Stark Group.

Kort Fortalt

Udfordring

Stark Group bliver en selvtændig koncern. Der skal implementeres og integreres et nyt konsoliderings- og rapporteringssystem på 2 mdr.

Løsning

Integration & Consolidation
by Wiesberg implementeres
og integreres succesfuldt indenfor tidsrammen.

Resultat

Stark Group fortsætter uden disruption ind i deres nye løsning med 3 års historiske data, effektiv konsolidering og komplet rapportering.